U bevindt zich hier: Startpagina » Kasteel » Historische

Historische

316 Jaar Schloss Gnadenthal, 2020

Tagen 1481 wordt de naam “Vallis Gratiae” (“Tal der Gnade” of “Gnadenthal”) voor het eerst vermeld. In de middeleeuwen wordt op dit punt de “Hof Ganswick” gebouwd, die in de 15e eeuw in een klooster omgezet wordt.

Het klooster is in de 30 – jarige oorlog vernietigd worden.
Op de fuderingen van het klooster word in 1704 het kasteel “Gnadenthal” gebouwd.


Informationen over de kunstenaar Joseph Beuys en de vrijheidsstrijder Anacharsis Cloots, die vooral met het kasteel geassocieerd worden.

Beuys / Cloots

Met slot Gnadenthal bijzonder bijbehorende persoonlijkheden zijn
de kunstenaar Joseph Beuys en de vrijheidsstrijders Anacharsis Cloots.

De bekendste bewoners van het kasteel was Jean Baptiste Cloots. Hij werd geboren op 1755/06/24 in “Schloss Gnadenthal”. Vanaf 1790 noemde hij zich zelf naar de Griekse filosoof Anacharsis Cloots.

Ten tijde van de Franse Revolutie was hij lid van de Jacobijnse Club, de toenmalige belangrijkste politieke vereniging. Hij stond voor de invoering van een wereld toestand waarin alle mensen gelijk zijn.
Anacharsis Cloots was een gevaar voor de woordvoerder van de Jacobijnen en stierf na een showproces op 1794/03/24 onder de guillotine.

Op Anacharsis Cloots verwees in veel van zijn kunstwerken de in Kleve woonende kunstenaar Joseph Beuys.

Beuys 'identificatie met Cloots was soms zo sterk dat hij zijn naam met zijn eigen vereniging en zichzelf "Josephanacharsis Clootsbeuys" noemde.